12 Temmuz 2015 Pazar

Hayallerim Ruhumu Öpüyordu - Necdet Akkan

Hüzünlendiğim, tebessüm ettiğim, sinirlendiğim ve çok olmasa da arada şaşırdığım bir kitaptı. İlk sayfalarından bu çiftin sonunun nasıl bittiğini tahmin edebiliyorsun. Gerçekten çok aşık ve pes etmeyen bir Kerem okuyacaksanız. Isabel'e olan aşkı ve sevgisi yüzünden "böyle erkekler var mı?" diye düşündürdü bana. İlk görüşte aşık olduğu kadına o kadar bağlanıyor ki gördüğü ilk günden beri aklından onu çıkartamıyor. Isabel'in bir sonra ki gelişini dört gözle bekliyor. Ve her salı bu çiftin aralarındaki günden güne yakınlaşmalarını ve tatlı sohbetlerini okumak kalıyor bize.

Ama gel geleyim kızımız beni çok sinirlendirdi hatta çıldırttı diyebilirim. Bir yakın bir uzak tavırları, Kerem'i süründürmesi ve daha birçok sinir bozucu davranışı oldu. Hatta Kerem'in, Isabel'in peşini bıraksın istedim. Gerçi sonunda her şeyin bir açıklaması oldu ve Isabel'e yumuşadım. Ama kitabın sonuna gelene kadar daha çok şey var.

Kitapta sevmediğim şeyler oldu mu? Evet, oldu. Hemen hemen çoğu cümlede "A!" geçmesi itici geldi bana. Kapak daha güzel olabilirdi ama kitaba uymuyor desem yalan olur. Ama rengi gerçekten çok hoş. Mor ve tonları zaten en sevdiğim renkler.

Bazı olayların gereksiz uzatıldığını ve eklenmemesi gereken sahneler olduğunu düşünüyorum. Bir yere bağlanmasını beklediğim şeyler sonuçsuz kaldı mesela. 

Bu zamana kadar o kadar sade dillerde kitap okumuşum ki bu kitabı okuyunca bir süre kendime gelemedim. Sıkıldım ve bitsin istedim. Ama bir süre alışınca meğer sorun bendeymiş dedim. :D Bu tamamen kitabı kötülemek değil benim sade dilde kitaplar okuduğum demektir. Yani ben öyle düşünüyorum. Ve kesinlikle okurken yazarın ne kadar kültürlü biri olduğunu göreceksiniz.

Sonunda çok şaşıracaksınız diyemem. Belki beklemediğiniz bir son olabilir. Mesela ben daha farklı bir son düşünüyordum. Tüm bunların dışında romantik sevenlerin mutlaka seveceği bir kitap. Buram buram aşk kokuyor her sayfasında.

Bilgisayarım bozulunca yorumları telefondan girmek zorunda kaldım. :( Yaz tatili gelsin diye can atıyordum ama aksilikler bir türlü peşimi bırakmıyor. Şimdilik bu kadar, başka bir kitap yorumunda görüşmek üzere. Herkese bol kitaplı tatiller. :)

2 Temmuz 2015 Perşembe

Tehlikeli Temas - Kitap Yorumu - KCBT



Orjinal Adı : Fallen Too Far 
Yazarı : Abbi Glines 
Yayınevi : Pegasus
Sayfa Sayısı: 256


Herkese selam! Nasılsınız? Ben hala çok yoğunum. Üstelik iki gündür yaşamadığım aksilik kalmadı. Yorumu yayınlayabilmek için komşuma gelmek zorunda geldim. :D Yaz gelince işlerim biter, tatil yaparım sandım ama malesef beklediğim gibi olmadı. :(  Bu konuları anlatarak sizi daha fazla sıkmak istemiyor ve hemen kitap yorumuna geçiyorum.

Bugün, turunu düzenlediğimiz Tehlikeli Temas'ın yorumuyla karşınızdayım. Pegasus'tan çıkacağını duyduğumdan beri merak ettiğim bir kitaptı. Kapağını çok beğendim ve kitaba çok uydurdum. Kapaktaki çiftler tam Rush ve Blaire'ı anlatıyor. Yaza denk gelen bu tur içimi açtı ne yalan söyleyeyim. Üstelik orjinal kapağın kullanılması çok güzel olmuş. 

Konusunu kısa tutmak istiyorum çünkü daha önce tur yorumunu yapan canavarlar detaylı bir şekilde anlattılar. Blaire, annesinin bir hastalık yüzünden ölmesinin ardından uzun zamandır görmediği ve pek sevgi beslemediği babasının yanına gelmek zorunda kalıyor. Rosemary Sahili'ne geldiğinde babasının Paris'e tatile gittiğini öğreniyor. Şans eseri henüz tanımadığı üvey kardeşi Rush'ın bir arkadaşı, Blaire'ı görüyor ve bu sayede Blaire, babasının yokluğunda Rush ile tanışıyor. 

Blaire çok zor durumda ve hiç parası yok. Babasının yanına gelmeden önce tüm şansını denemiş ve elindekileri sonuna kadar kullanmış. Rush, bu durumda ona kısa süreli evini açıyor. Devamında zaten olaylar gelişiyor ve bu çift birbirinden uzak kalamıyor. 

Kitap beklentimin daha üstündeydi. Başlamadan önce çok beğeneceğimi düşünmüyordum ama merak ediyordum. Bu kadar akıcı olacağı ve hoşuma gideceğini düşünmemiştim. Bazı kitaplarda satırları atlayarak okumak isteği oluşur ama bu kitapta yaşamadım. Oturup okumaya başlayınca başından ayrılamadım ve akıp gitti. Normalde bu tarz kitaplar çok okumuyorum. Ama Tehlikeli Temas'ı iyi ki okuma fırsatım olmuş dedim. Serinin diğer kitaplarının çevrilmesini sabırsızlıkla bekliyorum. 

Rush şımarık, çapkın, gününü gün eden bir tip. Ne kadar klasikleşmiş bir karakter olursa olsun ben çok sevdim. Blaire, sinir olmuş olsa da Rush'ın çekimine bir süre sonra dayanamıyor tabii. Okurken zaten dayanamayacağını biliyordum. Rush'ın tam tersine Blaire, çok güçlü bir karakter. Kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor.

Ben kitabı çok sevdim ve herkese öneriyorum ama küçük bir uyarı yapmam gerektiğini düşünüyorum. Kitap 18 yaş ve üstü için daha uygun. Cinsellik içeren bir kitap olduğunu zaten anlamışsınızdır. Gerçi bu tür sevmem diyenleri bile sevdireceğini düşünüyorum. Bence önyargı ile yaklaşmamalısınız.

Daha anlatacağım çok şey var ama spoiler vermeden bitirmek istiyorum. Umarım sizlerde severek okursunuz. Bir sonraki kitap yorumunda görüşmek üzere. :)

Ayrıca turun son günündeyiz ve hala Facebook, İnstagram ve aşağıdan Rafflecopter çekilişine katılabilirsiniz. :)





1 Temmuz 2015 Çarşamba

Tehlikeli Temas - Playlist - KCBT

Herkese selam! Bugün tur kitabımız Tehlikeli Temas için playlist hazırladım. 
Şarkı isimlerinin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Umarım severek dinlersiniz. :) 








Ayrıca yazarımız Abbi Glines okuyucuları için özel bir liste hazırlamış. 
Onları da sizle paylaşacağım. Ben çok sevdim. 













Listenin sonuna geldik! Kitabı okurken bunları da keyifle dinlersiniz umarım. 
Tehlikeli Temas çekilişine Facebook , İnstagram ve aşağıdaki Rafflecopter'dan katılabilirsiniz.

 Kitabın yorumunda görüşmek üzere. :)